Hårt arbete...

"Presis är ett it-bolag som funnit en unik spinn på företagskultur. När Presisarna inte gör kunder lyriska med innovativa applikationer och magisk kod, spelar de Mario Kart från färgglada fatboys. Fokus blandas med lekfullhet och humor. Det finns en värme här som möter dig redan vid tröskeln. Kontoret är ett fönster mot branschen under it-bubblans glada dagar" - så beskriver Linus Jonkman oss. Linus är organisationskonsult, beteendevetare och författare av Årets HR bok 2013 "Introvert". Läs hela artikeln om Presis här:

En arbetsgivare som ingen annan!

Att vi arbetar hårt med kompetensutveckling. Det är ett löfte som vi, med genomarbetade processer, utövar varje dag i mindre eller större utsträckning. Vårt prisade arbete uppmärksammades år 2013 när vi vann Competensumpriset. Kika gärna in på här på Competensum för att ta del av panelens motivation. 

med mjuka värderingar.

Om en bortser från de för oss självklara delarna som härliga frukostar på fredagsmorgnar, frysen full av sommarglass, fredagsölen, spelkvällar och PIF aktiviteter (Presis idrotts förening) så är vi en IT-byrå som förespråkar prestigelös relation inom personal. Nyfikenhet och glädje i arbetet är exakt så vi leder och beskrivs i Personal & Ledarskaps artikel om vår företagskultur. Öppna kontorslandskap, glada färger och otroliga kommunikationskanaler mellan de som är ute på spännande uppdrag hos kund, sitter på kontoret eller annan önskad plats.

Presis kultur är unik, och det är någonting vi är grymt stolta över. 

Kompetensarbete

Vi arbetar att förstå sin egna och andras lärstilar. Denna förståelse skapar acceptans för våra olika sätt att ta till oss ny kunskap. I vår årliga kompetenskonferens diskuterar och reviderar vi vår kompetensutvecklingsmodell med utgångspunkt i våra olika lärstilar. Det är denna modell och idogna implementation gav oss Competensums pris 2013 som även tilldelats Hilti (Vinnare Great Place to Work 2014, 2015) samt det underbara, framgångsrika Lundalogik. Exempel på hur vi gör?

Lunch 'n Learn - En medarbetare presenterar och diskuterar ett ämne med Presisarna över en lunch. Simpelt och enkelt, men forskning visar att peer-to-peer learning är den starkaste metoden. Troligtvis för att den passar flera lärstilar.

FedEx - Lös ett problem på 24 h. Du får, enskilt eller med andra, lösa ett problem inom Presis verksamhet och utförandet sker på valfri plats. Efter ett dygn presenteras lösningen för Presisarna och inhämtad kunskap befästs och sprids.

One-on-One - vi finner ofta kunskapsluckor i vardagen och det kan kännas obehagligt att konstant fråga. Då kan presisaren begära en one.on-one där Presisare sätter sig ner och grundligt går igenom ett område på 30 min. 

 
046-590 08 80